Khatan Perdana Meriah

KLANG, 10 Disember, – Seramai kira-kira 15 orang kanak-kanak telah berjaya dikhatankan di Masjid Masjid Raudhatul Muslimin, Sg Pinang pada 4 Disember 2011 dalam Majlis Khatan Perdana yang julung-julung kali diadakan di masjid itu.

Walaupun di permulaan majlis ada kanak-kanak yang menggigil ketakutan, namun di wajah mereka jelas menunjukkan kegembiraan bermain air dengan senyuman girang ketika upacara pancuran air oleh Jabatan Bomba Cawangan Klang untuk meraikan keberanian anak-anak ini.

Program yang dijayakan oleh Kelab Anak Hebat (Nazim) Klang dan ISMA Klang dengan kerjasama Jawatankuasa Masjid, Pasukan Bomba Cawangan Klang dan penduduk Kampung Sg Pinang ini sangat meriah dengan dihadiri kira-kira 150 hadirin termasuk ibu bapa dan keluarga kanak-kanak yang terlibat untuk memberi sokongan moral.

Proses berkhatan yang telah dilakukan oleh Dr Razali dari Poliklinik Abadi Seksyen 13 Shah Alam dan dirasmikan oleh Yang Dipertua ISMA Klang, Encik Zainuddin Ghafar turut dimeriahkan dengan persembahan nasyid, kompang, dan dikir barat anak-anak NAZIM Klang, perarakan dan tayangan video.

ISMA Klang dengan ini ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang telah menjayakan program dan turut memberi sumbangan terutamanya kepada Ketua Kampung Sg Pinang, pihak masjid, Dr Razali Rusydi dan pasukan Bomba Klang.

Posted on December 12, 2011, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. tahniah nazim & media !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: