Peserta Rehlah KRIM cemerlang PMR

KLANG, 27 Disember – Peserta program Rehlah Ikat Hati Semai Mesra anjuran Kelab Remaja ISMA (KRIM) Cawangan Klang pada 21 dan 22 Disember 2011 di Kuang, Fittiatun Nawwar Hannan bt Mohd Pathan berjaya mendapat keputusan cemerlang 9A dalam Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) 2011 baru-baru ini.

Hannan yang pada asalnya agak kecewa kerana terpaksa pulang awal untuk mengambil keputusan PMR sangat bersyukur kerana masa cuti sekolahnya dapat diisi dengan program bermanfaat sementara menunggu keputusan PMR keluar.

Manakala rakannya, Aisyah bt Azhan yang turut pulang selepas sehari mengikuti program tersebut mendapat keputusan  yang baik  iaitu 3A. Wargakerja KRIM melahirkan rasa bangga kerana Hannan dan Aisyah sangat komited dalam mengikuti program-program KRIM sepanjang tahun 2011 ini.

Program tahunan yang dirancang bagi mengakhiri perjalanan program KRIM tahun 2011 telah berjaya menarik penyertaan seramai 21 orang remaja perempuan dari pelbagai sekolah dan latar belakang sekitar Klang walaupun bertembung dengan tarikh keputusan PMR diumumkan iaitu 22 Disember 2011.

Menurut Pengarah Program, Ustazah Noraishah Shahabudin katanya, pelbagai aktiviti menarik yang telah disediakan seperti Tazkirah Tokoh, Swimming, War Games, Barbeque, Pentas Pemudi dan banyak lagi sememangnya menambat hati peserta untuk terus mengikuti program seumpama ini di masa akan datang.

InsyaAllah KRIM akan mengorak langkah lebih jauh pada tahun 2012 bagi memastikan lebih ramai remaja di sekitar Klang mendapat ilmu yang bermanfaat dalam setiap aktiviti yang dirancang.

Posted on December 27, 2011, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: