Jalan-jalan Jumpa Ahli

TANJUNG KARANG , 2 Jan – Pembukaan tahun baru untuk 2012 dimulakan dengan menjenguk ahli Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) yang berada di daerah Kuala Selangor semalam.

Beliau pernah terlibat dengan Biro Media Pulau Pinang.

Ziarah ini diketuai oleh Saudara Alias Awang, Naib Yang Dipertua ISMA Klang yang turut disertai oleh Saudara Zainudin Ghafar, Yang Dipertua ISMA Klang, Ustaz Sulaiman dan Ustaz Mohammad Ali.

Beliau adalah Saudara Zulzahmi, berasal dari Terengganu, anak ke-2 dari 4 orang adik beradik dan kini sedang menjalani latihan dalam bidang perubatan di klinik-klinik kesihatan sekitar Tanjung Karang. Beliau berumur 26 tahun dan masih bujang lagi.

Dalam perbualan selama sejam disertai dengan sarapan pagi, bakal doktor ini memberitahu bahawa bidang kedoktoran ini masih lagi kritikal kerana seorang doktor terpaksa merawat seribu pesakit walaupun berkemungkinan di masa hadapan angka ini akan berkurangan.

Pihak penziarah merasakan ahli ISMA ini sangat bersemangat dalam mendalami jurusan perubatan walaupun mungkin rakan sebayanya yang lain sudah berada di alam pekerjaan.

Didoakan moga beliau berjaya dalam bidang yang dipilihnya.

Posted on January 4, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: