UMAT ISLAM : JANGAN SEPERTI KERBAU DICUCUK HIDUNG!

29 Disember 2013 : Naib Yang Di Pertua Ikatan Muslimin Malaysia Cawangan Klang hari ini mengingatkan kepada semua umat Islam di Malaysia agar tidak menjadi seperti kerbau yang dicucuk hidung. Beliau memetik firman Allah swt dari surah Al-Araf ayat 179 yang menyeru manusia agar menggunakan penglihatan, pendengaran dan juga hati yang dianugerahkan oleh Allah swt dalam menilai apa sahaja perkara yang berlaku di negara ini terutama yang melibatkan ancaman kepada agama, bangsa dan negara. Beliau berkata demikian dalam salah sebuah siri Kempen Selamatkan Ummah yang dianjurkan oleh Ikatan Muslimin Malaysia Cawangan Klang yang berlangsung di Dewan masjid India Klang pagi semalam. Dalam program yang dihadiri lebih 150 orang tersebut beliau menekankan akan pentingnya kekuatan dan kesatuan tindakan di kalangan umat islam di Malaysia untuk membantah dan seterusnya menguburkan permohonan ‘COMANGO’ yang jelas merupakan satu bentuk pengkhianatan kepada kedaulatan Islam di Malaysia.

Image

Naib Yang DiPertua ISMA Klang, Ust. Mohd Pathan Hussain

            Seruan kesepakatan menolak ‘COMANGO’ yang dijadikan misi dalam siri-siri Kempen Selamatkan Ummah ini mendapat sambutan yang amat menggalakkan dari peserta –peserta yang hadir. Hampir kesemua peserta menurunkan tandatangan mereka dalam petisyen menolak COMANGO yang diedarkan. Terdapat juga para peserta yang berhubung dengan urusetia program dan menawarkan diri untuk sama- sama berusaha mendapatkan  tandatangan menolak ‘COMANGO’. Program ini juga turut mendapat sokongan dari mereka yang bukan beragama Islam yang turut sama hadir mendengar penjelasan berkenaan isu ini.

            Yang Dipertua ISMA cawangan Klang Tuan Hjai Zainuddin Ghaffar dalam sesi ceramah beliau dalam majlis yang sama turut menekankan bahawa ISMA akan terus berusaha untuk menyedarkan masyarakat dengan senario ancaman yang berlaku pada seluruh umat islam di Malaysia. Beliau juga turut menyeru peserta program agar turut bersama- sama dengan ISMA untuk mempertahankan kedaulatan Agama Islam di tanah air tercinta ini.

Image

Antara barisan tetamu yang hadir.

            Timbalan presiden ISMA, Tuan haji Aminuddin Yahya  yang turut menyampaikan ceramah dalam siri ke- dua Kempen Selamatkan Ummah anjuran  ISMA Cawangan Klang turut menyeru keseriusan NGO-NGO Islam dan juga pihak kerajaan dalam usaha  untuk berhadapan dengan pengkhianatan  COMANGO ini.

            Siri Kempen selamatkan Ummah kali ini ditamatkan dengan pelawaan kerjasama dari pihak ISMA klang kepada para peserta yang ingin menganjurkan program penerangan ancaman terhadap Islam di Malaysia di kawasan mereka. Kepada mereka yang berminat untuk penganjuran bersama Kempen Selamatkan Ummah ini bolehlah terus menghubungi Tuan Haji Zainuddin Ghaffar di talian 013-3747 3018.

 

Posted on December 30, 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: