KENYATAAN MEDIA IKATAN MUSLIMIN MALAYSIA CAWANGAN KLANG BERHUBUNG KENYATAAN PRESIDEN ISMA BAHAWA KEMASUKAN KAUM CINA DAN BRITISH KE TANAH MELAYU ADALAH SATU PENCEROBOHAN

     Dalam  isu ini ISMA Cawangan Klang berdiri teguh bersama-sama Tuan Presiden Ikatan Muslimin Malaysia dalam menyatakan pandangan ini. Pendirian tegas ini diambil kerana melihatkan kebenaran fakta sejarah kedatangan mereka dan ianya bukan suatu tindakan provokatif atau bersifat perkauman. Adakah kerana kejahilan pimpinan DAP dan MCA terhadap sejarah Malaysia atau keengganan mereka untuk menerima hakikat yang bertentangan dengan agenda Malaysian Malaysia mereka yang mendorong laporan polis terhadap Ustaz Abdullah Zaik di buat? Ikatan Muslimin Malaysia cawangan Klang menyeru agar semua umat islam di Malaysia meneliti kembali perjuangan dan halatuju yang di bawa oleh kelompok – kelompok hipokrit ini. Saksikanlah disebalik peristiwa ini bagaimana mereka melatah apabila prinsip keterbukaan dan kebebasan suara yang dilaungkan mereka menghempap ke batang hidung mereka sendiri.
     Meskipun begitu , ISMA klang juga bertegas menyatakan bahawa fakta yang di bawa oleh Presiden ISMA itu tidak sekali-kali menghapuskan hak mereka untuk hidup dengan rukun dan damai di bumi Malaysia ini asalkan mereka mematuhi prinsip dan hak kaum melayu dan Islam serta menghentikan usaha-usaha jahat mereka untuk terus mencabar status quo orang-orang melayu dan kedudukan islam di Malaysia.
     Seruan kepada saudara – saudara islam yang lain agar tidak terlalu bersifat apologetik dalam isu ini kerana sekarang adalah masa dimana seorang muslim seharusnya berdiri bersama- sama dalam saf muslim untuk mempertahankan saki baki hak dan status kaum melayu dan islam di Malaysia. Masih belum terlewat untuk kita bangkit sebagai ummat yang satu untuk sedia berhadapan dengan ancaman-ancaman lain yang bakal menggugat keutuhan melayu dan islam di bumi Malaysia ini.

MELAYU SEPAKAT, ISLAM BERDAULAT
BERSAMA MEMBANGUN UMMAT BERAGENDA

Posted on May 8, 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: